Rólunk

A Teleki-Wattay Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara 1993-ban alakult Jávor László karmester és Zsideiné Szőke Erika vezetésével. Széplaki Zoltán, a zenekar jelenlegi karmestere 1996-ban került az együttes élére.

2001-ben a fúvószenekar jelentős átalakuláson ment át, s azóta szinte folyamatos a fejlődése. Széles repertoárjában számtalan zenemű szerepel. A komolyzenei átiratoktól kezdve, a filmzenéken és a könnyűzenei feldolgozásokon át sokfajta műfaj hallható a zenekar koncertjein.
Az előadott művek rendszerint a karmester saját átiratai, s ez a zenekar műsorát még inkább egyedivé teszi. (https://www.fuvoskotta.hu)

A fúvószenekar jelenleg több, mint 60 állandó tagot számlál, legtöbben még tanulók, főiskolai vagy egyetemi hallgatók. A rendszeres munka során nem csak a  létszám növekedett, hanem emelkedett az együttes szakmai, zenei színvonala is, így az évek folyamán összetartó, céltudatosan munkálkodó közösséggé fejlődött. Folyamatosan bővült a zenekar repertoárja, gyarapodott a szereplések száma, színtere és minősége. Az évek során rendszeressé váltak a városi, és városkörnyéki szerepléseken kívül a hagyományosan szervezett fúvószenekari találkozók is.
A betanult darabokat rendszeresen bemutatják decemberi és áprilisi koncertjeiken, emellett kifejezetten fontos számunkra, hogy ne csak szűkebb környezetünkben, hanem más országokban is népszerűsítsék a magyar fúvószenei hagyományokat.

2009. június 21-én léptek fel először Esztergomi Bazilikában, a Zene Európai Ünnepének alkalmából, ahol ezerkétszáz néző előtt szólaltathatták meg neves szerzők műveit. Az akkori sikerre való tekintettel 2011-ben ismét ők játszhattak június 21-én a bazilikában.

2005-ben jelent meg első CD-jük, majd 2008 decemberében a második, melyen a legnépszerűbb filmzenékből hallható válogatás.
A Zene Ünnepe az Esztergomi Bazilikában DVD 2009.

Fontosabb eseményeink:
Nemzetközi filmfesztivál Kremsmünster, Ausztria 2011.
Star Wars Symphony ősbemutató, Pomáz 2010.
Nemzetközi Felnőtt Fúvószenekari verseny, Velenje
 - Bronz minősítés, Szlovénia 2010.
Nemzetközi Brass Band fesztivál Laussane, Svajc 2009.
Pomáz Városi Közművelődési Díj 2009.
Saxoniade Nemzetközi Fúvószenekari verseny -
 - Ezüst minősítés, Németország 2009.
Dunabogdányi Nemzetközi verseny 2009.
 - középkategória II. helyezés.
Helsinki nemzetközi fesztivál, Finnország 2008.
Saxoniade Nemzetközi Fúvószenekari verseny -
 - Bronz minősítés, Németország 2007.
Dunabogdányi Nemzetközi verseny 2007.
 - középkategória I. helyezés.

Nemzetközi kapcsolataink, közös koncertek:

Gustavus Band Minnesota, USA.
Georgia Állami Egyetem Concert Band-je, USA.
A Lausanne-i konzervatórium fúvós együttese, Svájc.
Hyvinkaa-i fúvószenekar, Finnország.
Salzburgi Tartományi együttes, Ausztria
Kremsmünsteri fúvószenekar, Ausztria.