STAR WARS SYMPHONY a Budapesti Millenáris Teátrumban - 2012. március 10.

Különleges esemény fül és szemtanúja lehetett mindaz, aki március 10.-én ellátogatott a Budapesti Millenáris Teátrumba. A Főváros központjában megrendezett estén, a hat epizód legkarakteresebb zenéiből hallhattak válogatást, mégpedig fúvószenekari átiratban. Az est fővédnöke az 501-es Hadosztály magyarországi helyőrsége volt, Csuka Gábor vezetésével. A koncertet kiállítás, bemutató, a zenét illusztráló kivetítő tette színessé.

A Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar1992-ben alakult. A mintegy hatvan taggal rendelkező fúvós együttes az utóbbi 20 évben számos helyen koncertezett itthon és külföldön egyaránt.

A közelmúlt fontosabb eseményei:

Saxoniade fúvószenekari fesztivál Hohenstein- Ernstthal, Németország 2007. Helsinki nemzetközi fesztivál, Finnország, 2008. Nemzetközi Brass Band fesztivál Laussane, Svájc, 2009. Star Wars Symphony ősbemutató Pomáz, 2010. Nemzetközi fúvószenekari verseny Velenje, Szlovénia 2010. Nemzetközi filmfesztivál Krensmünster Ausztria 2011.

A Star Wars Symphony koncertet több mint 600 néző előtt játszhatták el a gyerekek, kiknek óriási élményt jelentett a Millenáris Teátrumban koncertezni. A nézők egyöntetű véleménye szerint kitűnően sikerült az előadás, bízunk benne, hogy további folytatása is lesz. Terveink között szerepel egy 2 x40 perces Disney Filmzenei koncert, melyet a MOM Színháztermében szeretnénk előadni, kifejezetten a gyerekközönséget megcélozva. Ezzel is szeretnénk a fiatal korosztályt is megismertetni a fúvószene szépségeivel.