Star Wars Fantasy 5.1 -2016. október 30. vasárnap 19.00 - MOM Kulturális Központ Budapest

A Pomáz Wind Orchestra bemutatja: Star Wars Fantasy 5.1 - Az ébredő hangErő

A koncert, ahol részese lehetsz Te is, az Erő ébredésének!

A zene áthatja az egész világot. Megvan John Williamsben, a Pomáz Wind Orchestra minden egyes tagjában, és Benned is. 2012 óta először ismét felejthetetlen élmény részese lehetsz, ahol egy közel 60 fős fúvószenekar repíti el a közönséget a méltán híres Star Wars filmsorozat, immáron hét epizódjának univerzumába. Magyarországon mindezidáig a legnagyobb terjedelemben és rendhagyó hangszerelésben bontakozik ki a szólamokban megjelenő Erő sötét és fény járta oldala. A koncert folyamán megelevenednek a film ikonikus karakterei, az est sztárvendégei, az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének közreműködésével. A hangversenyt 5.1-es Dolby Surround effektek kísérnek végig, így érezni fogod, amint a Birodalmi csillagrombolók megjelennek körülötted!

A legendává vált hollywoodi zeneszerző, John Williams lenyűgöző munkásságát mi sembizonyítja jobban, mint hogy ötvenedik alkalommal jelölték Oscar-díjra. A kompozícióiban megteremtett fantasztikus atmoszférát, most kizárólag fúvószenekarra hangszerelt előadásban varázsolja színpadra a zenekar.
A műről
A 14 tételes Star Wars Symphonyt 2009-ben fejezte be a zenekar karmestere, Széplaki Zoltán. Az ősbemutatóra 2010 tavaszán került sor Pomázon, majd 2012-ben, a Millenáris Teátrumban egy egész estés koncert keretei közt mozgatta meg a zenekar, a közönségben szunnyadó Erőt. Azóta, további tételekkel bővült a zenekar űrbéli kincstára, köztük olyan új művekkel is, amelyeket koncerten még nem hallhatott a közönség. A nézőtéren helyet foglalók személyesen fogják megtapasztalni, hogy az erő tényleg rezgések által terjed a levegőben, és az erő forrása ezen az estén a Pomáz Wind Orchestra lesz!

Légy részese Te is a zenekar nyújtotta messzi-messzi galaxis hangulatának!

A műsor:
The Imperial March (Darth Vader’s Theme- Episode V.)
Across The Stars (Love Theme-Episode II.)
The Jedi Steps (Episode VII.)
Main Title (Episode V.)
Yoda’s Theme (Episode V.)
The Throne Room (Episode IV.)
Flag Parade (Episode I.)
Duel Of The Fates (Episode I.)
Finale/End Credits (Episode V.)
Into The Trap (Episode VI.)
The Last Battle (Episode V.)
The Asteroid Field (Episode V.)
Tie Fighter Attack (Episode IV.)
The Emperor Arrives (Episode IV.)
The Droid Invasion Theme (Episode I.)
May The Force Be With You (Episode IV.)
Ewok Celebration - Film version 1983 (EpisodeVI.)
Parade of the Ewoks (Episode VI.)
Marsch of The Resistance
Rey's Theme (Episode VII.)
Cantina Band (Episode IV.)
Vyctory Celebration/End Title (Episode VI.)
Augie's Great Municipal Band/End Title (Episode I.)
Jedi Rock (Episode VI.)

A zenekarról:

Az 1992-ben alapított zenekar tagjai pomázi és környékbeli fiatalok, akik elkötelezettek a fúvószene mellett, és közös céljuk bebizonyítani, hogy a modern fúvószenének ott van a helye a koncerttermekben. Minden műfajban igyekeznek helytállni, többek között komolyzenei, könnyűzenei és filmzenei átiratokat játszanak. A fúvószenei átiratokat minden esetben karmesterük, Széplaki Zoltán készíti számukra. Mindig lendületes, intenzív előadásmódra törekednek, közönségük figyelmét egy pillanatra sem hagyják elkalandozni.

Aki további információra, vagy egy kis ízelítőre vágyik, látogasson el a zenekar weboldalára:

www.pomazifuvosok.com

vagy kövesse nyomon a zenekar eseményeit facebook-on:

www.facebook.com/PomazWindOrchestra

címeken.