Róma szökőkútjai - A PIF koncertje Rómában

A fúvószenekarunk egyik kiemelt célja bebizonyítani, hogy a fúvószenének van létjogosultsága a koncerttermekben, templomokban. Ennek jegyében az együttes immár tíz éve rendszeresen komolyzenei koncerteket rendez az ország vezető székesegyházaiban, amelyeket rendszerint nagy érdeklődés kísér. A zenekar egyedülálló repertoárral rendelkezik, az évek alatt több tucat klasszikus zenei átiratot készített, majd mutatott be. Az utóbbi évek templomi koncertjei tematikáját a barokk szerzők művei alkották, a repertoárt a legnagyobb mesterek, J.S. Bach, Händel, Vivaldi, Marcello, Porpora, Pezzel darabjaiból állítottuk össze. 

Nagy örömünkre részt vehetünk a VIII. Nemzetközi Kórus és Fúvószenekari Fesztiválon Rómában. Az utazásra 2019. március 12-18 között kerül sor. Rómában elsőként a Pantheonban játszunk, majd egy színházteremben adunk  hangversenyt. A koncerteken az úgynevezett „nagybarokk” időszakig nyúlunk vissza, ahol Handel, Bach, Porpora és Zipoli  szerzeményi fognak megszólalni fúvószenekari adaptációban. A koncert helyszíne autentikus, elvégre ez a zenei korszak olasz dominanciával kezdődik, tulajdonképpen Monteverdi nevéhez köthető.

Természetesen ez az utazás sem jöhetett volna létre támogatóink nélkül. Köszönjük Vicsi László polgármester úr támogatását, aki a polgármesteri keretből 1,4 millió forinttal járult hozzá a zenekar utazásához. Köszönjük a szülők és a közönség támogatását.