Pusztavámi emlékek

Egy pályázatnak (NTP-MŰV-17- 0140) köszönhetően, április elején négy napot tölthettünk a Brassers zenekarral Pusztavámon. A tábor témája a jazz által kialakult big band volt, amiről a tábort megelőzően érdekes előadásokat is hallhattunk Pozsár Esztertől.

Csütörtökön indult el a zenekar nagy lelkesedéssel Pusztavámra, alig várva, hogy kicsit kiszakadjon a hétköznapokból és együtt  zenélhessen. Már az első nap szekció próbákkal kezdtünk, hogy megnézzük miket is fogunk játszani, az elkövetkezendő napokban. Vasárnapig minden délelőtt szólam próbákat tartottunk, majd ebéd előtt még összegyűlve elpróbáltuk a dalokat együtt is. Mindenki nagyon élvezte az új swingesebb stílus felfedezését, ami szólókkal volt megtűzdelve. Persze előkerültek pop számok, fúvós zenekarra való átiratai is, amit szintén nagy örömmel fogatunk és fújtunk. Ebéd után még átgyakoroltuk azt, ami délelőtt nehezebben ment. A maratoni fújások és gyakorlás mellett, remek programokon is részt vehettünk és megismerhettük a helyi különlegességeket. Esténként pedig társasjáték, illetve karaoke volt a program, ahol kiderült, hogy van akiben egy Pavarotti veszett el.

Számomra azért volt kimondottan nagy élmény ez a tábor, mert már régi álmom volt, hogy egyszer kipróbálhassam magam egy big bandben. Szerintem mindenki remek élményekkel és persze zenei tapasztalatokkal térhetett haza, mert együtt zenélni mindig öröm.

Báthory Boglárka szaxofon