Pályázati programok a 2016/2017-es tanévben

Nagy örömünkre az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett "Tehetséges fiatalok felkészítését végző művészetoktatási intézmények tehetséggondozó programjainak támogatása" és a "Tehetséges magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi vagy művészeti versenyeken, nemzetközi tudományos diákolimpiákon való részvételének támogatása" pályázataink támogatást kaptak. Mind a kettő pályázatnak a megvalósítója a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar.

A pályázatokról:

1. NTP-MOI-16-0032 - B.A.C.H - A Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar tehetséggazdagító programja

Pályázatunk célja egy olyan különleges projekt megvalósítása, amelynek témája J. S. Bach, és a neve betűiből alkotott misztikus BACH motívum. A tematikus program során olyan műveket elemzünk, amelyek jelentősen determinálták a géniusz munkásságát. Különlegesség, hogy nemcsak a kortársai hatásait kutatjuk, hanem az általa felhasznált szerzők darabjait is vizsgálni fogjuk. A zenékhez digitális képi, fény hatásokat és effekteket készítenek a tanulók, mely az előadás szerves részét fogja képezni.

Az elnyert támogatás: 1.400.000 Ft

2. NTP-NTV-16-A-0007-  Csúcshatás - A Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar részvétele a XIX. Flicorno D'oro nemzetközi versenyen Riva del Garda-ban

Pályázatunk célja, a zenekar részvétele a XIX. FLICORNO D’ORO nemzetközi fúvószenekari versenyen. A sikeres versenyzésen túl lényeges szempont a nemzetközi tendenciák megismerése, a kitűnő magyar zeneszerzők bemutatása, és nem utolsó sorban a hazai fúvóskultúra népszerűsítése. Ami ennél is fontosabb: tanítványaink a felkészülés során, a tehetségük gazdagításához, kibontakoztatásához, az egyik legfontosabb kvalitást szerzik meg, a kitűnő felkészülés és a „csúcsrajáratás” képességét!

Az elnyert támogatás: 2.000.000 Ft