Már csak két hét...

Már csak két hét és kezdődik a Teleki-Wattay Művészeti Napok első programjaként a Star Wars Fantasy koncertek a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar előadásában. Mint azt már jeleztük a zenekar facebook oldalán szinte egy hét alatt elkapkodták a jegyeket mind a két koncertünkre. Aki lemaradt az áprilisi koncertekről az október 29-én meghallgathatja a meglepetésekkel kibővített Star Wras Fantasy koncertet Budapesten a MOM Kulturális Központban. 

Az áprilisis koncertekre már teljes erőbedobással próbál a zenekar külön szólampróbákkal fűszerezve az összpróbákat.

PIF trombita-szárnykürt SW szólampróba

PIF fafúvós SW szólampróba

És hogy mi is lesz hallható a koncerten? Íme a műsor:

A koncert két részből áll, a szünetben Simon Zoltán kiállítása lesz megtekinthető a hangversenyterem előterében, aki rengeteg héttérképet, posztert, borítótervet készített a Csillagok háborúja filmekhez.

Egy magyar szerző kétoldalas plakátja illusztrálja a pénteken megjelenő 2016-os Guinness Rekordok Könyvének Csillagok háborújával foglalkozó részét - a hírt csütörtökökön tette közzé honlapján a plakátot rajzoló Simon Zoltán.
Az alkotó szerint a műve azért kerülhetett a Star Wars-rekordokat közlő oldalpárra, mert poszterét felhasználva az angliai Dorling Kindersley könyvkiadó szervezésében 2010-ben elkészítették a világ legnagyobb, LEGO-kockából kirakott képét. A Star Wars-filmek legismertebb karaktereit ábrázoló plakátot 384 ezer Lego-kocka felhasználásával készítették el 112 négyzetméteres méretben.
A poszter azonban magában is különleges, hiszen a hétrészes Star Wars Saga összes főbb karakterét felvonultatja, lenyűgöző részletességgel és remekül elrendezve, tisztelegve ezzel a filmek és a rajongók előtt is!
2007-ben képeit bemutatták a londoni Star Wars Celebration Europe rendezvényen, mely az amerikaihoz hasonló nagyszabású Star Wars-rajongói találkozó, valamint előadásokat tart az egri Eszterházy Károly Főiskola Kepes György Szakkollégiuma Star Wars-kurzusán.
Képei külföldi Csillagok háborúja magazinokban is megjelentek, alkotásai megtekinthetők a simonz.co.hu oldalon, melynek már 70 milliónál több látogatója volt.