"Közel az éghez" - a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar Hangversenye a Szent István Bazilikában

Párizs, Bécs, Lisszabon és Brüsszel után 2007-óta Budapesten is minden év szeptember harmadik hetében kerül megrendezésre az Ars Sacra Fesztivál (Szakrális Művészetek Hete és Nyitott Templomok Napja). 9-10 napon át egyre több és színesebb eseményt kínál most már országszerte ez a programsorozat, melyre a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar 2011-ben csatlakozott.
Az Ars sacra Alapítvány kiemelt célja a kortárs fiatal művészek egymás közötti párbeszédének megindítása, együttműködésük szervezése, számukra pályázatok kiírása, pályaműveik bemutatása, szakrális művészeti és kulturális események szervezése, felkarolása. A Budapestről indult kezdeményezés országossá lett, majd határokon átívelve egyre nagyobb körben hirdeti és erősíti a valódi értékeket: a szép, jó és igaz iránti igényt.

A PIF komolyzenei hangversenyére 2015. szeptember 19-én 20 órakor kerül sor a  Szent István Bazilikában, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. A koncert különlegessége, hogy a zenéket kifejezetten "templomi akusztikára" hangszerelte a zenekar karmestere, Széplaki Zoltán.
A repertoár az Esztergomi Bazilikában, a Pécsi Dómban és a (budapesti) Szent László-templomban megszólaltatott koncertek tematikáját követi.

A műsor:

G. F. Handel: Largo (from Xerxes)

J. Pachelbel: Canon  in D major

J. S. Bach: Air (Suite Nr3. II.)

W. A. Mozart: Ave Verum Corpus

G. F. Handel: Birthday Ode for  Queen Anne

J. S. Bach: Arioso (from Cantata 156)

L. Mozart: Alto Trombone Concerto II.

J. Pezel: Sarabande  (Nr.25.63.)

J. S. Bach: „Jesu Joy of Man’s Desiring” (from Cantata 147)

G. Ph. Telemann: Trumpet Concerto in D Major I. Adagio

Egy kis ízelítő a koncert műsorból:

www.youtube.com/watch?v=E-QSJunb3xQ