2018/19-ben futó pályázataink

Barokk hangverseny a VIII. Római Nemzetközi Komolyzenei Fesztiválon. (Olaszország, 2019.03.12-2019.03.18.)

Pedagógiánk egyik fontos eleme, hogy nem kronológiai sorrendben tanítunk, mert a mai fiatalok számára nagyon távoli és elutasított az 1600-as évek zenéje. A tematikánk éppen fordított: a jelenkor zenéjéből kiindulva jutunk el a barokk zenéig. (Közelből a távolba módszer). A kortárs művekben már benne van a zenetörténet, (forma, összhangzattan, affektusok, felépítés, stb.) így ezek mentén könnyebben érthetjük meg növendékeinkkel a régi zenét is. 2019-ben, Rómában, a Pantheonban és a Don Bosco Színházteremben megrendezett hangversenyen, már az úgynevezett „nagybarokk” időszakig nyúlunk vissza, ahol Bach, Handel, telemann szerzeményi fognak megszólalni fúvószenekari adaptációban.  Pályázatunk címe a műsor stílusát szimbolizálja, hiszen Róma-többek között- ikonikus barokk szökőkútjai miatt közkedvelt.

 

Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar támogatása - pályázati azonosító 779146/40

A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma által kiírt pályázaton 550.000 Ft-ot kapott az együttes, melyet a lipcsei Bach Fesztiválon való fellépésre, fúvószenekari kották vásárlására, zenekari egyen póló, szóróanyagok és kártyapendrive készítésére fordítottunk.

A program támogatója:

Harmadik dimenzió - A Pomázi Ifjúsági fúvószenekar tehetségfejlesztő programja - NTP-ITKK-18-0001

A projekt során a résztvevők megismerkednek a 3D tervezőprogramokkal, nyomtatótechnikákkal, anyagokkal, foglalkozunk a fúvóshangszerek evolúciójával is. A korabeli hangszereket makettezni is fogjuk, a program végén pedig kiállítjuk ezeket. A komplex projekt a zenetudomány mellett érinti a fizika, akusztika és a képzőművészeti ágakat is. A munka zárásaként minden résztvevő elkészíti a saját maga által tervezett fúvókát, és egy koncert keretén belül meg is szólaltatjuk a végeredményt.  A hangversenyt kiállítás kíséri, amelyen megtekinthetőek lesznek a nyomtatott, régi hangszerek modelljei is.

Az ötödik elem - A Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar kiemelt tehetségeinek programja - NTP-MŰV-18-0015

 Az ötödik elem! A projektet az egyesület legtehetségesebb tagjai számára dolgoztuk ki.  A tehetség piramis tetején lévő, kiemelkedő kompetenciákkal rendelkező tanítványok részére kifejlesztett programban, a tehetséggazdagító foglalkozások mellett - tudásunk, tapasztalataink megosztásával - felkészítjük tanítványainkat az önálló zenekari munkára, zenei egyesületek alapítására, vezetésére, működtetésére. Pályázatunk címe is ezt a szellemiséget szimbolizálja: Alkotó szellemet, erőt hozunk létre!

Támogatók: