A piramis csúcsa - A Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar kiemelt tehetségeinek komplex programja.

A projektet az egyesület legtehetségesebb növendékei számára dolgoztuk ki. A tehetség piramis tetején lévő, kiemelkedő kompetenciákkal rendelkező tanítványok részére kifejlesztett programban, a tehetséggazdagító foglalkozások mellett - tudásunk, tapasztalataink megosztásával - felkészítjük tanítványainkat az önálló zenekari munkára, zenei egyesületek alapítására, vezetésére, működtetésére.
A program fő célja tanítványaink tudásának mélységi gazdagítása, bővítése. Emellett kiemelt feladunk felkészíteni őket a zenekarunknál bevált gyakorlatok, módszerek, innovációk önálló alkalmazására, továbbítására, újabb zenekarok, zenei egyesületek alapítására.
Az elmúlt hónapokban különböző zenekari és kamarazenei felállásokkal ismerkedtünk meg, gyakorlatban tanulmányoztuk, elemeztük a különböző zenei korszakokat. A projekt során érdekes előadásokat hallgathattunk a Jazz történetről és a Big Band formáció kialakulásáról. A foglalkozások részeként, a Finale kottaíró program használatát is elsajátíthatták a résztvevők.
Márciusban a MÜPA vendégei leszünk, ahol egy előadással kísért bejárással átfogó képet kapunk a világhírű intézmény technikai megoldásairól. Április elején, egy négynapos tábor keretein belül intenzív, önálló műhelymunkákkal mérjük le a projekt hatékonyságát.